Ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη

 

Σχεδιάστε την ανεξάρτητη σχολική σας επίσκεψη με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών σας ή χρησιμοποιήστε τα φυλλάδια εξερεύνησης του Μουσείου για να μετατρέψτε τη μουσειακή επίσκεψη σε διασκεδαστική εμπειρία για όλη την τάξη.

Για όλες τις σχολικές επισκέψεις, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής και η αποστολή της στη διεύθυνση [email protected]. Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 9000903 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 π.μ. - 5 μ.μ.

Ενημερωθείτε για τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που ισχύουν για τις σχολικές επισκέψεις.

 


 

Προετοιμασία ανεξάρτητης σχολικής επίσκεψης


Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προετοιμάσουν την ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω θέματα:


 

Σεμινάρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς


Το Μουσείο Ακρόπολης προτείνει στους εκπαιδευτικούς που συνοδεύουν μαθητές σε ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη να παρακολουθούν τα σεμινάρια επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς που διοργανώνονται τακτικά στο Μουσείο.

Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής και η αποστολή της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]. Το Μουσείο στέλνει στους εκπαιδευτικούς ειδική φόρμα επιβεβαίωσης της συμμετοχής τους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (ΥΣΜΑ).

 


 

Εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές
 

1. Συνοδευτικά έντυπα για τις ανεξάρτητες σχολικές επισκέψεις

Το Μουσείο Ακρόπολης παρέχει τη δυνατότητα παραγγελίας εκπαιδευτικού υλικού για τους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου πριν από την ανεξάρτητη σχολική επίσκεψη στο Μουσείο.

Τα διαθέσιμα προς πώληση εκπαιδευτικά έντυπα είναι:

  • Κάνε μια βόλτα στο Μουσείο Ακρόπολης παίζοντας (για μαθητές δημοτικού)
  • Τα γλυπτά του Παρθενώνα (για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα παραγγελίας εκπαιδευτικού υλικού και να την αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] Σε αυτή την περίπτωση, η πληρωμή και παραλαβή γίνεται στο Πωλητήριο του ισογείου από τον υπεύθυνο συνοδό/εκπαιδευτικό, πριν την προγραμματισμένη ώρα επίσκεψης.

2. Διαδικτυακές πολυμεσικές εφαρμογές

Επισκεφθείτε τη σελίδα των Πολυμέσων για να ανακαλύψετε τις διαδικτυακές εφαρμογές και τα βίντεο του Μουσείου.

3. Μουσειοσκευές

Οι εκπαιδευτικές μουσειοσκευές δανείζονται από τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της Υ.Σ.Μ.Α. Για τον δανεισμό είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 210 9239186, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:00 έως 14:00. Περισσότερες πληροφορίες για τον κατάλογο των μουσειοσκευών θα βρείτε εδώ.

4. Εκπαιδευτικό αποθετήριο

Το αποθετήριο εκπαιδευτικού περιεχομένου για την Ακρόπολη ενσωματώνει υλικό του Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και υποστηρίζει με δυναμικό τρόπο την αναπαράσταση και ερμηνεία του παρελθόντος. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και οικογένειες μπορούν να πλοηγηθούν στο αποθετήριο και να εμπλουτίσουν τόσο το μάθημα στο σχολείο όσο και την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο Ακρόπολης. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την Υ.Σ.Μ.Α και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου