ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ

 

Τα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης ταξιδεύουν συχνά στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Η παρουσία τους σε περιοδικές εκθέσεις που διοργανώνει το Μουσείο ή άλλοι φορείς συνεισφέρει στην ανάδειξη των αξιών και ιδεών του ελληνικού πολιτισμού, των καλλιτεχνικών και κοινωνικών του επιτευγμάτων. Παράλληλα συμβάλλει στη δημιουργία σχέσεων αμοιβαίας κατανόησης, διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

Hμερομηνία
Λέξεις κλειδιά

Αθήνα, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

-

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» με πέντε έργα: το θραύσμα μαρμάρινης μετόπης με ερωτική επιγραφή Ακρ. 7530, το άγαλμα Κόρης Ακρ. 675 («Χιώτισσα»), το πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ακρ. 1331, το κεφάλι αγάλματος Κόρης Ακρ. 643 και την ερυθρόμορφη λήκυθο Ακρ. 6471.

Ινδιανάπολη, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Παιδικό Μουσείο

-

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετείχε στην έκθεση «Ancient Greece. Life, Myth and Heroes» με επτά έργα: το άγαλμα της Κόρης Ακρ. 678, την προτομή του Πλάτωνα Μ 163 και τα αντίγραφα των λίθων VII, VIII, IX, X, XI της δυτικής ζωφόρου του Παρθενώνα.

Σεούλ, Νότια Κορέα, Μουσείο Τέχνης Hangaram

-

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετείχε στην έκθεση «The Greeks. Agamemnon to Alexander the Great» με δύο έργα: το άγαλμα της Κόρης Ακρ. 673 και το τμήμα στήλης με τιμητικό ψήφισμα για τον Ασκληπιόδωρο ΕΜ 2811 και 7180.

Αθήνα, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Ιωάννης Μακρυγιάννης

-

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετείχε στην έκθεση «Acropolis Redux: Caryatid/Frieze» με το θραύσμα της ζωφόρου του Παρθενώνα S 1776.

Πεκίνο, Κίνα, Εθνικό Μουσείο Κίνας

-

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετείχε στην έκθεση «The Joint Exhibition of Asian Civilization» με το πορτρέτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ακρ. 1331.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου