Εξερευνήσεις για παιδιά και γονείς


Αποκτήστε δωρεάν τα φυλλάδια εξερεύνησης και ανακαλύψτε μαζί με τα παιδιά σας τον πλούτο του Μουσείου Ακρόπολης. Τα θέματα των φυλλαδίων είναι διαφορετικά, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, και μετατρέπουν τη μουσειακή επίσκεψη σε διασκεδαστική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Θα τα βρείτε στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.

Διαθέσιμα φυλλάδια εξερεύνησης

ΝΕΟ

Μια ξεχωριστή μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης
 

Μια ξεχωριστή μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης


Τo Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να ανακαλύψουν 10 μοναδικά εκθέματα μέσα στους εκθεσιακούς του χώρους. Τα παιδιά από 8 ετών και άνω, ολοκληρώνουν την επίσκεψή τους στέλνοντας κάρτες στο Μουσείο με ευχές που έγραψαν ή ζωγράφισαν.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα. 6 μικρές ιστορίες χωρισμού.
 

Τα γλυπτά του Παρθενώνα. 6 μικρές ιστορίες χωρισμού.


Με το φυλλάδιο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα. 6 μικρές ιστορίες χωρισμού», οι μικροί επισκέπτες ανεβαίνουν στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην αίθουσα του Παρθενώνα. Εκεί τους περιμένουν τα πιο διάσημα, ίσως, γλυπτά του κόσμου! Όμως όχι όλα … Ένα μέρος τους βρίσκεται αλλού … Το πού, το πότε, το πώς και το γιατί θα το ανακαλύψουν μέσα από τις περιπέτειες έξι διάσημων γλυπτών, που περιέχονται στο έντυπο. Στο τέλος τα παιδιά περιγράφουν με ζωγραφιές και λέξεις τα αισθήματα που τους γεννά ο χωρισμός των γλυπτών στις ειδικές σελίδες του εντύπου και τις αφήνουν στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.

Στα ίχνη των ζώων
 

Στα ίχνη των ζώων στο Μουσείο Ακρόπολης


Με το φυλλάδιο «Στα ίχνη των ζώων στο Μουσείο Ακρόπολης» δίνεται η ευκαιρία στους πιο μικρούς επισκέπτες του Μουσείου από 3 έως 5 ετών, να έχουν μία από τις πρώτες μουσειακές εκπαιδευτικές τους εμπειρίες. Η θεά Ίριδα βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν κάποια πολύ γνωστά και αγαπημένα ζώα μέσα στο Μουσείο. Η αναζήτηση γίνεται πιο διασκεδαστική, καθώς τα παιδιά φορούν τις μάσκες των δύο ζώων που βρίσκουν στο φυλλάδιο και εξερευνούν το Μουσείο μέσα από τα μάτια τους!

Από το 1 ως το 10
 

Από το 1 ως το 10


Με το φυλλάδιο «Από το 1 ως το 10 μέσα στο Μουσείο Ακρόπολης» οι μικροί φίλοι από 5 έως 8 ετών, περιηγούνται στο Μουσείο και με τη βοήθεια της θεάς Ίριδας μετρούν από το 1 έως το 10 ανακαλύπτοντας κάποια από τα αριστουργήματα που κάθε φορά ανταποκρίνονται στον αριθμό τον οποίον ψάχνουν.

Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου
 

Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου


Με το φυλλάδιο «Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης» οι μικροί επισκέπτες από 8 έως 10 ετών αναζητούν συγκεκριμένα εκθέματα με απεικονίσεις των θεών του Ολύμπου μέσα στο Μουσείο. Η θεά Ίριδα καλεί τα παιδί να βρουν μαζί τους θεούς και να τους προσκαλέσουν στη γιορτή της θεάς Αθηνάς που γίνεται στην αίθουσα του Παρθενώνα, στον 3ο όροφο του Μουσείου.

Παλαιότερα φυλλάδια εξερεύνησης

Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης (11/6/2019 - 30/9/2020)
 

Σμίλη και μνήμη


Με τη βοήθεια του Σίμου, ενός μαρμαροτεχνίτη της Ακρόπολης, οι μικροί φίλοι του Μουσείου από 8 ετών και άνω, περιηγούνται στην έκθεση, γνωρίζουν τις πιο σημαντικές εργασίες των μαρμαροτεχνιτών αλλά και τις ευχάριστες και δύσκολες στιγμές της καθημερινότητάς τους στο εργοτάξιο.

Μια εξερεύνηση στα Μυστήρια της Σαμοθράκης (1/9/2015 - 10/1/2016)
 

μυστήρια σαμοθράκης


Με το φυλλάδιο «Μια εξερεύνηση στα μυστήρια της Σαμοθράκης», οι μικροί επισκέπτες από 8 ετών περιηγούνται με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στην περιοδική έκθεση «Σαμοθράκη -Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών». Με τη βοήθεια του καπετάνιου Αρισταγόρα, οι μικροί φίλοι μαθαίνουν για τα μυστήρια στο Ιερό των Μεγάλων Θεών και αναζητούν χαρακτηριστικά εκθέματα της έκθεσης.

ΕΙΚΟΝΕΣ


Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου