Εξερευνήσεις για παιδιά και γονείς


Αποκτήστε δωρεάν τα φυλλάδια εξερεύνησης και ανακαλύψτε μαζί με τα παιδιά σας τον πλούτο του Μουσείου Ακρόπολης. Τα θέματα των φυλλαδίων είναι διαφορετικά, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, και μετατρέπουν τη μουσειακή επίσκεψη σε διασκεδαστική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Θα τα βρείτε στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.

Διαθέσιμα φυλλάδια εξερεύνησης

10 χρόνια. Μια ξεχωριστή μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης

To Μουσείο γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του και προσκαλεί τις οικογένειες να ανακαλύψουν 10 μοναδικά εκθέματα μέσα στους εκθεσιακούς χώρους. Τα παιδιά από 8 ετών και άνω, ολοκληρώνουν την επίσκεψή τους στέλνοντας κάρτες στο Μουσείο με ευχές που έγραψαν ή ζωγράφισαν.

Στα ίχνη των ζώων

Με το φυλλάδιο «Στα ίχνη των ζώων στο Μουσείο Ακρόπολης» δίνεται η ευκαιρία στους πιο μικρούς επισκέπτες του Μουσείου από 3 έως 5 ετών, να έχουν μία από τις πρώτες μουσειακές εκπαιδευτικές τους εμπειρίες. Η θεά Ίριδα βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν κάποια πολύ γνωστά και αγαπημένα ζώα μέσα στο Μουσείο. Η αναζήτηση γίνεται πιο διασκεδαστική, καθώς τα παιδιά φορούν τις μάσκες των δύο ζώων που βρίσκουν στο φυλλάδιο και εξερευνούν το Μουσείο μέσα από τα μάτια τους!

Από το 1 ως το 10

Με το φυλλάδιο «Από το 1 ως το 10 μέσα στο Μουσείο Ακρόπολης» οι μικροί φίλοι από 5 έως 8 ετών, περιηγούνται στο Μουσείο και με τη βοήθεια της θεάς Ίριδας μετρούν από το 1 έως το 10 ανακαλύπτοντας κάποια από τα αριστουργήματα που κάθε φορά ανταποκρίνονται στον αριθμό τον οποίον ψάχνουν.

Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου

Με το φυλλάδιο «Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης» οι μικροί επισκέπτες από 8 έως 10 ετών αναζητούν συγκεκριμένα εκθέματα με απεικονίσεις των θεών του Ολύμπου μέσα στο Μουσείο. Η θεά Ίριδα καλεί τα παιδί να βρουν μαζί τους θεούς και να τους προσκαλέσουν στη γιορτή της θεάς Αθηνάς που γίνεται στην αίθουσα του Παρθενώνα, στον 3ο όροφο του Μουσείου.

Παλαιότερα φυλλάδια εξερεύνησης

Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης (11/6/2019 - 30/9/2020)

Με τη βοήθεια του Σίμου, ενός μαρμαροτεχνίτη της Ακρόπολης, οι μικροί φίλοι του Μουσείου από 8 ετών και άνω, περιηγούνται στην έκθεση, γνωρίζουν τις πιο σημαντικές εργασίες των μαρμαροτεχνιτών αλλά και τις ευχάριστες και δύσκολες στιγμές της καθημερινότητάς τους στο εργοτάξιο.

Μια εξερεύνηση στα Μυστήρια της Σαμοθράκης (1/9/2015 - 10/1/2016)

Με το φυλλάδιο «Μια εξερεύνηση στα μυστήρια της Σαμοθράκης», οι μικροί επισκέπτες από 8 ετών περιηγούνται με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στην περιοδική έκθεση «Σαμοθράκη -Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών». Με τη βοήθεια του καπετάνιου Αρισταγόρα, οι μικροί φίλοι μαθαίνουν για τα μυστήρια στο Ιερό των Μεγάλων Θεών και αναζητούν χαρακτηριστικά εκθέματα της έκθεσης.

ΕΙΚΟΝΕΣ


Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου