Δανειστικά σακίδια

Η χρήση δανειστικών σακιδιών αναστέλλεται για λόγους υγειονομικής προστασίας. Ενημερωθείτε για τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στο Μουσείο Ακρόπολης.

Αναζητείστε τα δανειστικά σακίδια και γνωρίστε μαζί με τα παιδιά σας τα εκθέματα του Μουσείου με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Τα σακίδια περιέχουν παιχνίδια και δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη συνεργασία όλων των μελών της οικογένειας. Θα τα βρείτε στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου και θα τα δανειστείτε αφήνοντας την ταυτότητά σας ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης, το οποίο θα επιστρέφεται με την παράδοση του σακιδίου. Επιπλέον μπορείτε να αποκτήσετε μέρος του περιεχομένου των σακιδίων στα πωλητήρια του Μουσείου. Τα δανειστικά σακίδια δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (Υ.Σ.Μ.Α.) και διατίθενται προς πώληση στα πωλητήρια του Μουσείου.
 Τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από 8 ετών έως 12 ετών να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια του δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα», το οποίο περιλαμβάνει:

  1. Το εκπαιδευτικό έντυπο «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα», μέσα από το οποίο γονείς και παιδιά γνωρίζουν τον Παρθενώνα και τα γλυπτά του, τα αετώματα, τις μετόπες και τη ζωφόρο.
  2. Τον παιδικό χάρτη της Αίθουσας του Παρθενώνα με μια προτεινόμενη διαδρομή επίσκεψης. Τα παιδιά σε κάθε μία από δέκα επιλεγμένες θέσεις αναζητούν ένα συγκεκριμένο έκθεμα και κολλούν το αντίστοιχο αυτοκόλλητο.
  3. Τα 4 χρωματιστά πουγκιά με παιχνίδια και εκπλήξεις για τα παιδιά.
  4. Το παιχνίδι ανασύνθεσης (παζλ) με μια έγχρωμη σχεδιαστική αναπαράσταση του Παρθενώνα.

Ψηφιακή εφαρμογή «Η Ζωφόρος του Παρθενώνα»

Το σακίδιο συνδυάζεται με την ψηφιακή εφαρμογή «Η Ζωφόρος του Παρθενώνα», η οποία περιλαμβάνει κείμενα και οπτικοακουστικό υλικό για την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική του Παρθενώνα, καθώς και πολλά παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να εξερευνήσουν καλύτερα τη ζωφόρο του Παρθενώνα.
 

Αρχαϊκά Χρώματα


Στο πλαίσιο της εκθεσιακής δράσης Αρχαϊκά Χρώματα, το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από 8 έως 11 ετών να ανακαλύψουν τα αρχαϊκά χρώματα μέσα από 3 διαφορετικά παιχνίδια:

  1. Το παιχνίδι αναζήτησης λεπτομερειών στα αρχαϊκά γλυπτά, εκεί όπου σώζεται το χρώμα τους.
  2. Την κασετίνα ζωγραφικής που περιέχει πραγματικά ορυκτά χρώματα και αντίστοιχα μολύβια για να χρωματίζουν τα παιδιά το σχέδιο της Πεπλοφόρου.
  3. Το DOMINO με συνδυασμούς σε ελεύθερη χρωματική απόδοση από τα σχέδια που διακοσμούσαν ρούχα και σκουλαρίκια των Κορών της αρχαϊκής εποχής.

Ψηφιακή εφαρμογή «Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο»

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίζουν τη συμμετοχή τους στο σπίτι τους μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι «Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο». Εκεί μπορούν να διαλέξουν το πινέλο και τα χρώματα που επιθυμούν, χρωματίζοντας το άγαλμα της Πεπλοφόρου και αποθηκεύοντας ή τυπώνοντας το έργο τους όσες φορές επιθυμούν και με πολλές απίθανες παραλλαγές.
 

Αναζητώντας τη θεά Αθηνά


Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από 6 έως 9 ετών να γνωρίσουν τη θεά Αθηνά και τα σύμβολά της, μέσα από 3 διαφορετικά παιχνίδια:

  1. Το παιχνίδι «Mια μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης αναζητώντας τη θεά Αθηνά» που περιλαμβάνει καρτέλες με στοιχεία για τη θεά, σχεδιαστικές ή ψηφιακές αναπαραστάσεις της και προτεινόμενες δραστηριότητες.
  2. Το μαγνητικό παιχνίδι «Mια μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης παίζοντας με τα σύμβολα της θεάς Αθηνάς» όπου τα παιδιά μαθαίνουν τα σύμβολα από τα οποία μπορούν να αναγνωρίσουν τη θεά Αθηνά.
  3. Το παιχνίδι μνήμης «Mια μέρα στο μουσείο Ακρόπολης παίζοντας με τα πρόσωπα της θεάς Αθηνάς» ζωγραφισμένα επάνω σε πήλινα αγγεία.

Τα παιδιά κατά τη διάρκεια της αναζήτησης της θεάς Αθηνάς μέσα στο Μουσείο χρησιμοποιούν έναν ειδικά σχεδιασμένο παιδικό χάρτη καθώς και αυτοκόλλητα με τις παραστάσεις της θεάς Αθηνάς που κολλούν κάθε φορά που αναγνωρίζουν ένα άγαλμα. Το Μουσείο εγκατέστησε ειδικές παιδικές λεζάντες για την αναζήτηση των 12 εκθεμάτων που περιλαμβάνει το παιχνίδι.

Ψηφιακή εφαρμογή «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης»

Το παιχνίδι συνδυάζεται με την ψηφιακή εφαρμογή «Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης», μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

ΕΙΚΟΝΕΣ


Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου