24 Σεπτεμβρίου 2022 -25 Σεπτεμβρίου 2022

Στα σπίτια των αρχαίων … χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς έμοιαζαν οι γειτονιές των αρχαίων; Πώς ήταν οι δρόμοι και τα σπίτια τους, τα δωμάτια και οι αυλές τους; Πώς μαγείρευαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, πώς διατηρούσαν τα τρόφιμα χωρίς ψυγεία; Πώς περνούσαν τον χρόνο τους χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ, πού και με τι έπαιζαν τα παιδιά; Και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν; Ήταν περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον απ’ ότι τα δικά μας;

Ελάτε να τα περπατήσουμε μαζί στην αρχαία γειτονιά κάτω από το Μουσείο, να δούμε τις διαφορές με τις δικές μας γειτονιές, να ανακαλύψουμε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι στην καθημερινότητά τους και να τα συγκρίνουμε με τα σημερινά.

 

  ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ηλικίες Παιδιά 7-12 ετών και οι συνοδοί τους
Ημέρες & ώρες

Σάββατο 24/9 & Κυριακή 25/9, 12:00 & 12:15

Γλώσσα Ελληνικά
Διάρκεια 60 λεπτά
Συμμετοχή

Έως 25 άτομα ανά πρόγραμμα. Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου (€10).

 

Το οικογενειακό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, στις 24 Σεπτεμβρίου 2022 και 25 Σεπτεμβρίου 2022. Τις ίδιες ημέρες η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για όλους από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου