22 Μαρτίου 2018 - 25 Μαρτίου 2018

Καλλιτέχνες από το Μουσείο της Σαγκάης

Το Μουσείο Ακρόπολης με χαρά θα φιλοξενήσει παρουσιάσεις παραδοσιακών κινεζικών τεχνών, στο πλαίσιο της εκθεσιακής δράσης «Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης».

Δύο καλλιτέχνες από το Μουσείο της Σαγκάης, ο καταξιωμένος καλλιγράφος YUAN Qiming, Σχεδιαστής Εκθέσεων και αναπληρωτής Έφορος στο Τμήμα Σχεδιασμού Εκθέσεων και ο επιτυχημένος ζωγράφος Δρ. YAN Xiaojun, επίκουρος Έφορος του Τμήματος Έρευνας Ζωγραφικής και Καλλιγραφίας, θα εργαστούν για τέσσερις ημέρες στο Μουσείο Ακρόπολης παρουσία επισκεπτών, σαν να βρίσκονταν στα προσωπικά τους εργαστήρια. Ο YUAN Qiming θα παρουσιάσει  βασικά είδη χαρακτήρων της κινεζικής καλλιγραφικής τέχνης ενώ ο YAN Xiaojun θα αυτοσχεδιάσει στον πίνακά του με τον τρόπο των λογίων ζωγράφων, αποδίδοντας με μελάνι και χρώμα ποικίλα θέματα όπως τοπία και πολύχρωμα λουλούδια. Οι κινεζικοί χαρακτήρες γραφής αποτελούν εικονογράμματα της προφορικής γλώσσας. Η καλλιγραφία είναι η τέχνη της εκφραστικής αποτύπωσής τους με τη βοήθεια του πινέλου. Η τέχνη της κινεζικής ζωγραφικής χαρακτηρίζεται από μακρά παράδοση και μοναδικό στυλ. Χρησιμοποιεί «στιγμές και γραμμές» από διάφορα πινέλα και έχει ως βασικά εργαλεία στερεοποιημένο μελάνι, μετάξι και χαρτί Xuan.

Οι παρουσιάσεις των δύο καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθούν στο ισόγειο του Μουσείου από την Πέμπτη 22 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, μεταξύ 10.00 - 12.00 και 13.00 - 15.00.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου