07 Δεκεμβρίου 2021 - 06 Ιανουαρίου 2022

Εορταστικό πρόγραμμα Χριστουγέννων

 

Διαδραστικά εορταστικά προγράμματα για παιδιά, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μοναδικά δώρα στο κατάστημα και γλυκίσματα στο εστιατόριο θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης.
 


 

Ηχο-αφηγήσεις για παράξενες θεϊκές γεννήσεις


Η πιο σοφή θεά γεννήθηκε από το κεφάλι του πατέρα της! Ο δυνατότερος όλων των ηρώων, βρέφος ακόμα, έπνιξε στην κούνια του δυο πελώρια φίδια! Παράξενοι, αλήθεια, μα τόσο συναρπαστικοί οι μύθοι των αρχαίων Ελλήνων!

Το Μουσείο καλεί τα παιδιά από 4 έως 11 ετών και τους συνοδούς τους να πάρουν μέρος στο διαδραστικό εορταστικό πρόγραμμα με θέμα τη γέννηση θεϊκών παιδιών, να εκφραστούν μέσα από την μουσική και να δημιουργήσουν ένα ηχητικό σκηνικό που θα πλαισιώσει την αφήγηση.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη μουσικό/μουσικοπαιδαγωγό Χαρά Ασημίνα στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου Ακρόπολης στο διαγενεακό σεμινάριο "Across Generations" που διοργανώνει το Goethe – Institute Athens.

  • Ημέρες & ώρες: Τετάρτη 29/12 & Πέμπτη 30/12, 10:30 π.μ., 12:30 μ.μ. & 2:30 μ.μ.
  • Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ίδια ημέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Κόστος: Ελεύθερη είσοδος για τα παιδιά & 5€ για τους γονείς/συνοδούς.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το οικογενειακό πρόγραμμα Ηχο-αφηγήσεις για παράξενες θεϊκές γεννήσεις.
 Βραδινός περίπατος και παραδοσιακά εδέσματα


Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σας περιμένουν κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ., εκτός από τις 24/12 και 31/12, σε έναν γοητευτικό περίπατο στις αίθουσες του Μουσείου για να γνωρίσετε μαζί τους τις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών του. Η συμμετοχή είναι 5€. Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές παρουσιάσεις Απογεύματα στο Μουσείο Ακρόπολης.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε την επίσκεψής σας στο Μουσείο με μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, επιλέγοντας πιάτα από το εορταστικό μας μενού από τις 16/12 έως και 6/1. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ως τα μεσάνυχτα, εκτός από τις 24/12, 25/12, 31/12 και 1/1, σας περιμένουμε στο εστιατόριο για δείπνο με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη! Τηλεφωνικές κρατήσεις εστιατορίου: 210 9000915. Δείτε το μενού και περισσότερες πληροφορίες για το εορταστικό γεύμα στο εστιατόριο.
 Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης


Κάθε Κυριακή, εκτός από τις 26/12, σας περιμένουμε με τα παιδιά σας να ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, σας προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να φωτογραφίσουν και να ανεβάσουν το έργο τους acropolismuseumkids.gr!

  • Ημέρες & ώρες: Κάθε Κυριακή (εκτός από τις 26/12), 10:30 π.μ. & 12:30 μ.μ.
  • Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ίδια ημέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Κόστος: Ελεύθερη για τα παιδιά & 5€ για τους γονείς/συνοδούς.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το οικογενειακό πρόγραμμα Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης.
 Κρυφές ιστορίες 20 +1 αριστουργημάτων


Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε μαζί με τους αρχαιολόγους τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων, κάθε Σάββατο εκτός από τα Σάββατα 25/12 και 1/1. Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς του χώρους.

  • Ώρες: 12:30 π.μ. ελληνικά & 10:30 π.μ. αγγλικά
  • Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Κόστος: 5€

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές παρουσιάσεις Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα.
 Μουσική και δώρα


Συνδυάστε την επίσκεψή σας στο Μουσείο με καφέ ή γλυκό στο εστιατόριο, πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι απολαύστε την περίφημη Ορχήστρα Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, αντίστοιχη ώρα, χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τον Όμιλο Βρακοφόρων Ρεθύμνου Κρήτης.

Φεύγοντας, περάστε από το κατάστημα, όπου θα βρείτε όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα και στολίδια για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας. Προσφέρετε το γούρι του Μουσείου, εμπνευσμένο από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά, ως σύμβολο γονιμότητας, ευημερίας και καλής τύχης. Ανακαλύψτε τα εορταστικά δώρα του Μουσείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου