22 Δεκεμβρίου 2011 - 29 Δεκεμβρίου 2011

Εορταστικό πρόγραμμα Δεκέμβριος 2011

Με μουσικά απογεύματα και Χριστουγεννιάτικα κεράσματα, το Μουσείο Ακρόπολης θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του στις 22, 23 και 29 Δεκεμβρίου 2011. Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό την πρώτη και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου), όπως και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς (1 Ιανουαρίου).

Μουσικά απογεύματα

Μουσικές συνθέσεις του Μάριου Στρόφαλη:
«Νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης»

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Μουσείο θα παρουσιάσει συνθέσεις του βραβευμένου μουσικού Μάριου Στρόφαλη, που αποτελούν νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης.

Παίζουν: Μάριος Στρόφαλης (πιάνο), Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), Alfred Shtuni (βιολί) και Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο). 

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατόμπεδου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την όπερα «Carmen» του Georges Bizet (Βαρύτονος: Νίκος Καραγκιαούρης), την εισαγωγή από την οπερέτα «Η Νυχτερίδα» του Johann Strauss (Σοπράνο: Βάσια Ζαχαροπούλου), την εισαγωγή από τον «Μαγικό αυλό» και Ντουέτο από την όπερα «Don Giovanni» του W.A. Mozart και αποσπάσματα από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» του P.I. Tchaikovsky. Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας.

Ρομαντική και νεορομαντική κλασική μουσική από το Audio String Quartet

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Audio String Quartet θα παρουσιάσει μουσική κλασική ρομαντική και νεορομαντική.

Παίζουν: Alfred Shtuni (βιολί), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Γιώργος Γαϊτάνος (βιόλα) και Ρία Αναστασίου (τσέλο).  

Χριστουγεννιάτικα κεράσματα

Το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κάθε Παρασκευή θα παραμένει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης με επιλεγμένες ελληνικές γεύσεις.Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας

Η χρήση των δεδομένων σας περιγράφεται στις ρυθμίσεις απορρήτου